NF Fleet är ett joint venture mellan
Nordea Finance och ALD Automotive

Service och underhåll

Serva och ta hand om bilen under din leasingperiod så behåller du både säkerhet och värde.

Ska vi bara säga två saker om service och underhåll är det dessa:

Serva bilen enligt biltillverkarens föreskrifter

I bilens servicebok hittar du information om vad som gäller för just din bil. Du är också alltid välkommen att kontakta vår tekniska avdelning på 08-501 123 40 eller din återförsäljare.

& serva på en för bilen auktoriserad verkstad

Via My NF Fleet kan du se vilka auktoriserade verkstäder du har närmast dig, även här går det lika bra att kontakta vår tekniska avdelning eller din återförsäljare.

Kom ihåg att serva din bil enligt biltillverkarens föreskrifter!

Genom att följa din tjänstebils serviceintervall ser du till att garantier hålls giltiga och undviker onödig värdeminskning p.g.a. missad service.

Det är du som ansvarar för att servicen blir utförd i tid enligt föreskrifterna och också du som kontaktar den auktoriserade verkstaden för en tid som passar dig. När servicen sedan är utförd, kontrollera att serviceboken är ifylld och stämplad.

De senaste åren har fler och fler tillverkare blivit tuffare i sina garantivillkor med att service måste utföras enligt anvisningarna. Garantier upphör alltså att gälla om servicen inte görs enligt föreskrifterna. Vid sidan av den kostnad det medför kan också bilens funktion och säkerhet påverkas, något som kan medföra en risk för den som kör bilen. 

Garanterade servicetider

Som förare av en leasingbil från NF Fleet är du garanterad servicetid inom en viss tid hos våra märkesauktoriserade samarbetspartners. Här ser du en lista över vad som gäller för respektive återförsäljare, verkstad och märke.

Däck

Däckverkstaden kontrollerar slitage på däcken vid varje däckskifte. Vi rekommenderar att du även själv undersöker mönsterdjupet på däcken med jämna mellanrum. Enligt lag ska mönsterdjupet inte vara mindre än 1,6 mm på sommardäcken och 3 mm på vinterdäcken.

Du bör även kontrollera däcktrycket regelbundet. Med rätt tryck i däcken rullar bilen bättre och förbrukar mindre bränsle. Om du kör med 80 procent av rekommenderat tryck ökar bränsleförbrukningen med 3 procent och däckens livslängd minskar med en femtedel. Rekommenderat tryck för din bil hittar du i instruktionsboken.

Kom även ihåg att efterdra hjulbultarna. Oavsett om du låter en däckverkstad byta dina däck eller om du byter själv bör hjulbultarna efterdras efter fem till tio mil.  

Dagligt underhåll

Du som förare ansvarar för att hålla bilen i gott skick, d.v.s. att bilen tvättas regelbundet samt att olja, däcktryck och lampor kontrolleras regelbundet.

Besiktning

När det är dags för besiktning kommer du i god tid att få en rekvisition av oss. Du bokar själv din besiktningstid.

På My NF Fleet hittar du även svar på de vanligaste frågorna, hur du gör om särskilda situationer uppstår samt kontaktuppgifter till våra samarbetspartners.