Skötsel, service och underhåll

Vi vill att ditt bilinnehav ska vara enkelt. Här har vi samlat det viktigaste för dig som kör en bil från NF Fleet.

Vi vill att ditt bilinnehav ska vara enkelt

På de här sidorna har vi försökt samla den viktigaste och mest efterfrågade informationen så att du på ett enkelt och överskådligt sätt kan se vad som behöver och ska göras med din tjänstebil. Genom att ta hand om din bil och följa rutiner och intervaller minimerar du också risken för att drabbas av oförutsedda kostnader när bilen lämnas tillbaka.

De fyra viktigaste punkterna under avtalstiden:

 • Vårda och underhåll bilen både in- och utvändigt löpande.
 • Följ tillverkarens serviceplan och serva alltid bilen hos en auktoriserad märkesverkstad.
 • Titta på bilen regelbundet så att du upptäcker eventuella skador tidigt. Skador behöver nämligen anmälas till försäkringsbolaget snarast (oftast inom en månad från skadetillfället). Vänd dig sedan till en auktoriserad märkesverkstad för eventuell åtgärd.
 • Se till att allt är med vid återlämningen av bilen, på så sätt sparar du både tid och pengar, se checklista här. Du skulle bli förvånad om vi berättade hur många som missar att lämna tillbaka en däckuppsättning, extranyckel eller insynsskyddet till bagageutrymmet.

Information in English

My NF Fleet - din partner på vägen

Vi på NF Fleet vill att ditt bilinnehav ska vara enkelt. Därför har vi samlat all information som rör din bil tillsammans med en rad verktyg och förpackat allt i en smidig app.

Slipp kom-ihåg-lappar med mätarställningar, rapportera dina tjänsteresor direkt i appen. Ska du resa utomlands med bilen? De dokument du behöver är bara några knapptryck bort! Behöver du spärra ett drivmedelskort? Har du fått motorstopp? Eller vill du hitta närmaste verkstad? My NF Fleet ger dig praktiska verktyg och tillgång till information var du än befinner dig.

My NF Fleet kan hämtas från App Store och Google Play.

Med My NF Fleet kan du bland annat:

 • Föra och rapportera din körjournal
 • Rapportera trängselskatter och infrastrukturavgifter
 • Hitta närmaste verkstad
 • Hantera dina drivmedelskort och se dina tankningar
 • Beställa utlandstillstånd och grönt kort
 • Anmäla en skada
 • Få vägassistans vid stillestånd 

Logga in

För att få tillgång till appen behöver du inloggningsuppgifter. Saknar du inloggningsuppgifter är du välkommen att kontakta vår kundservice.

Är du Fleet Manager?

Även du kan ha nytta av My NF Fleet som app om du behöver tillgång till rapporer eller uppgifter som rör bilarna när du inte sitter framför en dator.

 

Hämta My NF Fleet idag

My NF Fleet uppdateras regelbundet för att göra din vardag med en NF-bil enklare. Hämta den senaste versionen för att få tillgång till nya funktioner och prestandaförbättringar. 

Ska vi bara säga två saker om service och underhåll är det dessa:

Serva bilen enligt biltillverkarens föreskrifter

I bilens servicebok hittar du information om vad som gäller för just din bil. Du är också alltid välkommen att kontakta vår tekniska avdelning på 08-501 123 40 eller din återförsäljare.

& serva på en för bilen auktoriserad verkstad

Via My NF Fleet kan du se vilka auktoriserade verkstäder du har närmast dig, även här går det lika bra att kontakta vår tekniska avdelning eller din återförsäljare.

Kom ihåg att serva din bil enligt biltillverkarens föreskrifter!

Genom att följa din tjänstebils serviceintervall ser du till att garantier hålls giltiga och undviker onödig värdeminskning p.g.a. missad service.

Det är du som ansvarar för att servicen blir utförd i tid enligt föreskrifterna och också du som kontaktar den auktoriserade verkstaden för en tid som passar dig. När servicen sedan är utförd, kontrollera att serviceboken är ifylld och stämplad.

De senaste åren har fler och fler tillverkare blivit tuffare i sina garantivillkor med att service måste utföras enligt anvisningarna. Garantier upphör alltså att gälla om servicen inte görs enligt föreskrifterna. Vid sidan av den kostnad det medför kan också bilens funktion och säkerhet påverkas, något som kan medföra en risk för den som kör bilen. 

Garanterade servicetider

Som förare av en leasingbil från NF Fleet är du garanterad servicetid inom en viss tid hos våra märkesauktoriserade samarbetspartners. Här ser du en lista över vad som gäller för respektive återförsäljare, verkstad och märke.

Däck

Däckverkstaden kontrollerar slitage på däcken vid varje däckskifte. Vi rekommenderar att du även själv undersöker mönsterdjupet på däcken med jämna mellanrum. Enligt lag ska mönsterdjupet inte vara mindre än 1,6 mm på sommardäcken och 3 mm på vinterdäcken.

Du bör även kontrollera däcktrycket regelbundet. Med rätt tryck i däcken rullar bilen bättre och förbrukar mindre bränsle. Om du kör med 80 procent av rekommenderat tryck ökar bränsleförbrukningen med 3 procent och däckens livslängd minskar med en femtedel. Rekommenderat tryck för din bil hittar du i instruktionsboken.

Kom även ihåg att efterdra hjulbultarna. Oavsett om du låter en däckverkstad byta dina däck eller om du byter själv bör hjulbultarna efterdras efter fem till tio mil.  

Dagligt underhåll

Du som förare ansvarar för att hålla bilen i gott skick, d.v.s. att bilen tvättas regelbundet samt att olja, däcktryck och lampor kontrolleras regelbundet.

Besiktning

När det är dags för besiktning kommer du i god tid att få en rekvisition av oss. Du bokar själv din besiktningstid.

Visste du att?

Genom att ha anmält och åtgärdat eventuella skador innan återlämningen av bilen minimerar du risken för eventuell skadedebitering i samband med kontraktets avslut.