NF Fleet är ett joint venture mellan
Nordea Finance och ALD Automotive

NF Fleet och Northe teamar uppför att förenkla omställningen till elbilar

Genom innovativ teknik och starka partnerskap ger Northes plattform möjligheten för NF Fleet att erbjuda sina kunder en komplett lösning för eldrivna fordon där de utöver grundläggande tjänster även kan koppla ihop laddning i hemmet, på arbetsplatsen eller publikt samt på andra destinationer i en lösning. NF Fleets kunder kommer genom detta partnerskap på ett enkelt sätt kunna ladda bilarna hemma och få återbetalning för förbrukningen samtidigt som de har tillgång till ett av marknadens bredaste publika nätverk i 18 länder. 

-"Med en framtidssäkrad teknisk plattform som solid grund och ett flertal så kallade proof of concept på marknaden blir vårt helhetserbjudande en självklarhet för leasingbolag som önskar erbjuda sina kunder en enkelhet utan att tumma på kvaliteten. Vårt samarbete med NF Fleet är ytterligare ett kliv för branschen att ställa om där vi tillsammans skapar mervärde för kunden och minimerar tröskeln för att välja fossilfritt.", säger David Fauné, VD och medgrundare på Northe. 

Northes plattform ger information i realtid gällande kostnader per elbil och medarbetare som möjliggör välgrundad beslutsfattning för företag med eldrivna fordonsflottor utan att behöva lägga timmar på uträkningar och administration. Idag är elbilsförare ofta beroende av olika kort eller appar för att betala för publik laddning, hemmaladdning eller laddning på arbetsplatsen. Genom att samarbeta med ett flertal laddoperatörer, laddboxtillverkare och elbolag gör Northe publik-, hemma- och arbetsplatsladdning enkelt för användaren. 

-"Tillgänglighet av laddpunkter är viktigt för elbilsföraren och det är därför glädjande att berätta att vi nu adderar Northe som ny partner till vårt ecosystem för laddning. Northe erbjuder även uppkopplade laddboxar för hemmet eller kontoret till bra pris. Laddbrickan fungerar i princip på alla tillgängliga laddstationer i Sverige och Europa. Kostnaden för elen skickas till NF Fleet vilket möjliggör hantering av samtliga drivmedelsmodeller som finns, smidig fakturering och bra rapportering.", säger Roger Boström, VD på NF Fleet. 

Partnerskapet innebär att NF Fleets kunder enklare än någonsin kan leasa, ladda och administrera en elektrisk fordonsflotta. 

Om NF Fleet
NF Fleet ägs gemensamt av Nordea Finance och ALD Automotive och finns representerat i Sverige, Finland, Norge och Danmark. NF Fleet erbjuder flexibla lösningar inom operationell och finansiell leasing, samt total outsourcing av svenska och nordiska bilparker. 

Om Northe
Northe grundades i Sverige 2020 med målsättning att förenkla elbilsanvändandet för samtliga stakeholders i EV-branschen. Northe erbjuder en ledande digital helhetslösning för administration av elbilsladdning. Företag kan samla all laddning på en plats, få full förståelse för hur fordonsflottan laddas, kostnad per fordon och enskilda förares förbrukning. Föraren laddar enkelt sin bil publikt, hemma eller på kontoret med Northe och behöver inte använda sig av olika lösningar eller hantera utlägg. För mer information, besök www.northecharge.com

← Tillbaka